Άρθρα

Βλεφαροπλαστικη άνω βλεφάρου – Εξελιγμένες τεχνικές για το ιδανικό αποτέλεσμα

βλεφαροπλαστικη

Η βλεφαροπλαστική είναι η συχνότερη αισθητική χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές εκτέλεσης του χειρουργείου. Με τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι που επιτρέπουν όχι μόνο την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας των βλεφάρων αλλά αναδιαμόρφωση του σχήματός τους και διόρθωσης ακόμα και των πολύ δυσδιάκριτων ατελειών.

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε με απλά λόγια τέσσερις μικρές παραλλαγές της κλασσικής τεχνικής της βλεφαροπλαστικής που οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Αφαίρεση μέρους του μυός που βρίσκεται κάτω από το δέρμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις το σακούλιασμα είναι εντονότερο στην εξωτερική γωνία του ματιού. Στο σημείο εκείνο λοιπόν, ο χειρουργός πρέπει να αφαιρέσει όχι μόνο περισσότερο δέρμα, αλλά και να μειώσει τον όγκο της περιοχής αφαιρώντας ένα ποσό του μυός που δίνει επιπρόσθετο όγκο.

 

Αφαίρεση λίπους ή επανατοποθέτησή του σε άλλο σημείο?

Στην κλασσική βλεφαροπλαστική επέμβαση γίνεται αφαίρεση μόνο του λίπους από τις περιοχές που προβάλλει περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια το λίπος που αφαιρείται δεν πετιέται αλλά χρησιμοποιείται για να γεμίσουν περιοχές του βλεφάρου που χρειάζονται όγκο. Αν γίνεται ταυτόχρονα βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου, το λίπος που αφαιρείται από εκεί συχνά τοποθετείται στο άνω για να καλύψει τυχόν κενά.

 

Τοποθέτηση του δακρυϊκού αδένα στη φυσιολογική του θέση

Ένας σημαντικός λόγος που οι σακούλες είναι πιο έντονες στην έξω γωνία είναι ότι με την ηλικία ο δακρυϊκός μας αδένας προπίπτει και βρίσκεται στην έξω γωνία του άνω βλεφάρου. Δυστυχώς συχνά τραυματίζεται κατά το χειρουργείο αν δεν αναγνωριστεί από τον χειρουργό και είναι σημαντικό με ειδικά ράμματα να τοποθετηθεί πίσω στη φυσιολογική του θέση έτσι ώστε να μειωθεί ο περιττός όγκος στην περιοχή.

 

Η πτυχή του βλεφάρου μπορεί να αναδιαμορφωθεί

Με χρήση ειδικών ραμμάτων ο χειρουργός μπορεί να δημιουργήσει μια νέα βλέφαρική πτυχή που θα προσδίδει νεανικό βλέμμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βλεφαροπλαστική επέμβαση επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3624449 ή μέσω email στο info@drbezatis.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δρ. Θάνος Μπεζάτης είναι χειρουργός οφθαλμίατρος στην Αθήνα και διατηρεί σύγχρονο οφθαλμολογικό ιατρείο στο Κολωνάκι. Ειδικεύεται στη χειρουργική του καταρράκτη, τη διαθλαστική χειρουργική και στη χειρουργική βλεφάρων και δακρυϊκού συστήματος. Είναι ειδικευθείς και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και μετεκπαιδευμένος επί εξαετία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διατελέσει διευθυντής τμήματος Καταρράκτη και Οφθαλμοπλαστικής του Moorfields Eye Hospital London.