Θάνος Μπεζάτης

O Θάνος I. Μπεζάτης είναι χειρουργός οφθαλμίατρος και ειδικεύεται στην Οφθαλμική Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική, στη διαθλαστική χειρουργική καθώς και στην εγχείρηση Καταρράκτη.

Αποφοίτησε το 2002 από το  Κολλέγιο Αθηνών και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με πανελλήνιες εξετάσεις. Ολοκλήρωσε τις ιατρικές σπουδές το 2008 με λίαν καλώς.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό, όπου εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (2008-2009).

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στις Πανεπιστημιακές Οφθαλμολογικές Κλινικές του Ίνσμπρουκ Αυστρίας (2009-2010) και Βόννης Γερμανίας (2010-2014).

Πήρε τον ευρωπαϊκό τίτλο της Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology) μετά από εξετάσεις το 2013 στο Παρίσι.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) με θέμα την ανάλυση του πάχους του χοριοειδούς χιτώνα στην προχωρημένη ξηρά μορφή ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Από το 2015 έως το 2017 εξειδικεύτηκε στη μικροχειρουργική του καταρράκτη (Cataract Fellowship) στο μεγαλύτερο οφθαλμολογικό νοσοκομείο της Ευρώπης Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης του εκπαίδευσε ειδικευόμενους ιατρούς του αγγλικού συστήματος στη μικροχειρουργική καταρράκτη καθώς και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών του.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε εξειδίκευση στην Οφθαλμική Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική (Oculoplastic, Lacrimal and Orbital Fellowship) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cambridge (08/2017-09/2018), στη κρατική Κλινική του Maidstone Hospital (09/2018-02/2019) και στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου (02/2019-10/2019).

Έχει πραγματοποιήσει 10000 επεμβάσεις καταρράκτη και 2000 επεμβάσεις βλεφάρων και δακρυϊκής συσκευής σε ενηλίκους και παιδιά.

Από τον Νοέμβρη του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 διετέλεσε Διευθυντής (Consultant) Τμήματος Οφθαλμικής Πλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη στο Moorfields Eye Hospital.

Από το Σεπτέμβριο του 2020 αποτελεί μέλος την χειρουργικής ομάδας SpaMedica UK, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος χειρουργικής καταρράκτη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στελεχώνεται από τους πιο έμπειρους οφθαλμοχειρουργούς της Αγγλίας.

Από το Νοέμβριο του 2020 έως το Σεπτέμβριο του 2023 εργάστηκε ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Αττικόν” όπου ήταν υπεύθυνος χειρουργικής εκπαίδευσης ειδικευόμενων ιατρών και υπεύθυνος του τμήματος Οφθαλμοπλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Κλινικής.  Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού παρέδιδε τακτικά μαθήματα Οφθαλμολογίας σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και ειδικευόμενους και ειδικευμένους Οφθαλμιάτρους.

Κατέχει θέση Επιμελητή στο Τμήμα Παθήσεων Βλεφάρων, Δακρυϊκής Συσκευής και Κόγχου στο Νοσοκομείο Υγεία.

Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων του οφθαλμού όπως αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, η χειρουργική αντιμετώπιση της βλεφαρόπτωσης, η βλεφαροπλαστική, η θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, η χειρουργική διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, αστιγματισμός και υπερμετρωπία) με τη χρήση laser, αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων των βλεφάρων όπως η βλεφαρίτιδα και το χαλάζιο.

Θάνος Μπεζάτης

Εθελοντικό έργο

Αποτελεί ενεργό μέλος της εθελοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ‘’Khmer Sight Foundation’’ στην Καμπότζη, όπου πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό χειρουργείων σε άπορους ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας της χώρας.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με πληθώρα παρουσιάσεων και ομιλιών στους τομείς της Οφθαλμικής Πλαστικής Χειρουργικής καθώς και στη μοντέρνα μικροχειρουργική του Καταρράκτη.

Διατηρεί οφθαλμολογικό Ιατρείο στο Κολωνάκι και είναι συνεργάτης του Οφθαλμολογικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.

O Δρ. Θάνος Μπεζάτης είναι χειρουργός οφθαλμίατρος στην Αθήνα και διατηρεί σύγχρονο οφθαλμολογικό ιατρείο στο Κολωνάκι. Ειδικεύεται στη χειρουργική του καταρράκτη, τη διαθλαστική χειρουργική και στη χειρουργική βλεφάρων και δακρυϊκού συστήματος. Είναι ειδικευθείς και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και μετεκπαιδευμένος επί εξαετία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διατελέσει διευθυντής τμήματος Καταρράκτη και Οφθαλμοπλαστικής του Moorfields Eye Hospital London.