Ο όρος αισθητική οφθαλμολογία περιλαμβάνει χειρουργικές και ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους που στοχεύουν στην εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης γύρω από τα μάτια.

Η βλεφαροπλαστική είναι η πιο διαδεδομένη μορφή πλαστικής επέμβασης στο πρόσωπο και περιλαμβάνει την αφαίρεση της σακούλας γύρω από το μάτι.

Η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης έχει φέρει επανάσταση στην αισθητική ιατρική και έχει ευρεία χρήση στην περιοφθάλμια περιοχή αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό. Προσφέρει πρόληψη και εξαφάνιση των ρυτίδων προσδίδοντας νεανική εμφάνιση.

O Δρ. Θάνος Μπεζάτης είναι χειρουργός οφθαλμίατρος στην Αθήνα και διατηρεί σύγχρονο οφθαλμολογικό ιατρείο στο Κολωνάκι. Ειδικεύεται στη χειρουργική του καταρράκτη, τη διαθλαστική χειρουργική και στη χειρουργική βλεφάρων και δακρυϊκού συστήματος. Είναι ειδικευθείς και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και μετεκπαιδευμένος επί εξαετία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διατελέσει διευθυντής τμήματος Καταρράκτη και Οφθαλμοπλαστικής του Moorfields Eye Hospital London.