Η βλεφαροπλαστική των άνω και κάτω βλεφάρων είναι η αισθητική επέμβαση που στοχεύει στο να βελτιώσει την εικόνα του κουρασμένου βλέμματος με την αφαίρεση περίσσειας δέρματος, λίπους και μυός. Είναι μια επέμβαση χαμηλού ρίσκου που προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα και συχνά βελτιώνοντας το οπτικό πεδίο.

Στη συνέχεια του άρθρου περιγράφονται τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής.

1.ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ένας συχνός λόγος για τον οποίο κανείς κάνει την επέμβαση είναι για να φαίνεται πιο νέος. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα των βλεφάρων μας είναι ένα από τα πρώτα σημεία που εμφανίζει αλλαγές καθώς οι ελαστικές του ίνες χάνονται και τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται. Αυτό οδηγεί σε σακούλιασμα του δέρματος που μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι.

Ενώ αυτό συμβαίνει σαν φυσιολογική εξέλιξη της γήρανσης, κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη τάση να εμφανίσουν σακουλιασμένα βλέφαρα από μικρότερη ηλικία. Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου συχνά συνδυάζεται με ανύψωση του (χειρουργείο βλεφαρόπτωσης)  και μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα.

2. ΠΙΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που κανείς κάνει την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής είναι γιατί αποζητά ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα καθώς οι σακούλες στα μάτια δίνουν την εντύπωση της εξάντλησης. Μετά την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής οι ασθενείς παρατηρούν τη διαφορά στο πόσο πιο ξεκούραστοι φαίνονται σε σχέση με πριν το χειρουργείο.

3. ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Η βλεφαροπλαστική επέμβαση βελτιώνει αισθητά την εμφάνιση του βλέμματος οδηγώντας σε αύξηση της αυτοπεποίθησης και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

4. ΠΙΟ ΛΕΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων αφαιρεί σημαντική ποσότητα περισευούμενου δέρματος το οποίο λόγω του βάρους τραβάει τα βλέφαρα προς τα κάτω. Αντιρροπιστικά ο ασθενής χρησιμοποιεί το μετωπιαίο μυ για να ανασηκώσει τα βλέφαρα, που οδηγεί στο σχηματισμό μόνιμων ρυτίδων που δίνει γηρασμένη εικόνα. Αφαιρώντας το δέρμα αυτό, ο μετωπιαίος μυς προκαλεί πολύ λιγότερη ρυτίδωση του μετώπου.

5. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

Σε μεγάλου βαθμού περίσσεια δέρματος άνω βλεφάρων μπορεί να παρεμποδιστεί μέρος του οπτικού πεδίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επέμβαση βλεφαροπλαστικής όχι μόνο διορθώνει το έλειμμα του οπτικού πεδίου αλλά ταυτόχρονα δίνει ένα πιο όμορφο και ξεκούραστο βλέμμα.

6. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η βλεφαροπλαστική προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα σε αντίθεση με τις άλλες κοσμητικές επεμβάσεις αντιγήρανσης. Έτσι ο ασθενής δεν χρειάζεται να επανέρχεται για περαιτέρω θεραπείες. Η συνήθης διάρκεια του αποτελέσματος της βλεφαροπλαστικής είναι τα 15 χρόνια.

7. ΑΟΡΑΤΕΣ ΟΥΛΕΣ

Η βλεφαροπλαστική έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να μην αφήνει ουλές σε σχέση με άλλες αισθητικές επεμβάσεις. Τόσο στην άνω αλλά και στην κάτω βλεφαροπλαστική οι τομές γίνονται στις φυσιολογικές ρυτίδες του δέρματος και η ουλή που σχηματίζεται “χάνεται” μέσα σε αυτές.

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής επέμβασης είναι εντυπωσιακά και διαρκούν στο βάθος του χρόνου. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας για τον ειδικό χειρουργό που έχει εξειδικευθεί στην περιοχή των βλεφάρων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3624449 ή μέσω mail στο info@drbezatis.gr.

 

 

 

O Δρ. Θάνος Μπεζάτης είναι χειρουργός οφθαλμίατρος στην Αθήνα και διατηρεί σύγχρονο οφθαλμολογικό ιατρείο στο Κολωνάκι. Ειδικεύεται στη χειρουργική του καταρράκτη, τη διαθλαστική χειρουργική και στη χειρουργική βλεφάρων και δακρυϊκού συστήματος. Είναι ειδικευθείς και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και μετεκπαιδευμένος επί εξαετία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διατελέσει διευθυντής τμήματος Καταρράκτη και Οφθαλμοπλαστικής του Moorfields Eye Hospital London.